بررسی شرایط گرفتن پاسپورت برای پسران بالای 18 سال در بلاگ هرمس اپلای

گرفتن پاسپورت برای مشمولان سربازی و تمام آنچه نیاز است بدانید!

آنچه در این مقاله میخوانیم

فرایند دریافت پاسپورت برای پسران بالای ۱۸ سال فقط با ارائه کارت پایان خدمت انجام می‌شود. البته در موارد معاف از خدمت نیز با ارائه گواهی‌های اثبات این نکته می‌توان برای دریافت یا تمدید پاسپورت مشمولین اقدام کرد. ازآنجایی‌که خدمت سربازی یکی از الزامات برای کلیه مردان بالای ۱۸ سال در نظر گرفته می‌شود، خروج از کشور بدون ارائه گواهی‌های مربوط به گذراندن سربازی یا معافیت از این دوره امکان‌پذی نخواهد بود. در این مقاله به بررسی روش‌های دریافت گرفتن پاسپورت برای مشمولان سربازی می‌پردازیم. چند دقیقه به مطالعه این مطلب اختصاص دهید تا بدانیم شرایط گرفتن پاسپورت برای پسران بالای 18 سال چیست.

آیا امکان دریافت پاسپورت بدون ارائه کارت پایان خدمت برای پسران بالای ۱۸ سال وجود دارد؟

بله؛ اگرچه ارائه کارت پایان خدمت یا معافیت از سربازی از الزامات دریافت پاسپورت به شمار می‌رود، بااین‌حال در شرایطی مثل گرو گذاشتن وثیقه مهاجرت بدون پایان خدمت امکان‌پذیر است. ارائه وثیقه به جای کارت پایان خدمت برای سفرهای علمی و تفریحی لازم می‌شود. اگر شخصی نیاز به درمان در خارج از مرزها را داشته باشد، بدون نیاز به وثیقه و با اطلاع به سازمان مربوطه می‌تواند کارهای خود را پیش ببرد. بااین‌حال خروج از کشور برای سایر موارد از جمله شرکت در مسابقات نیز بدون کارت پایان خدمت نیاز به وثیقه دارد. در ادامه مبلغ هر وثیقه به منظور اهداف مختلف خروج از کشور را بررسی می‌کنیم.

  • سفرهای علمی: ۵ میلیون تومان سال ۱۴۰۳
  • سفرهای نیمه علمی: ۸ میلیون تومان سال ۱۴۰۳
  • سفرهای غیر‌علمی: ۱۵ میلیون تومان سال ۱۴۰۳

یکی دیگر از روش‌های گرفتن پاسپورت برای مشمولان سربازی، گرفتن ویزای تحصیلی و دریافت گواهی اشتغال به تحصیل است. ابتدا به این نکته توجه کنید که غیبت نداشته باشید. سپس یک وثیقه باید تهیه کنید. این وثیقه باید مورد تایید نظام‌وظیفه باشد. در کنار آن نباید به‌هیچ‌وجه تحصیلات بیشتر از حد مجاز سنوات داشته باشید.

ارائه کارت پایان خدمت؛ یکی از الزامات گرفتن پاسپورت

وثیقه برای سفرهای زیارتی؛ چه مقدار ضمانت‌نامه لازم است؟

برای سفرهای زیارتی نیز می‌توانید با قید وثیقه پاسپورت بگیرید. برای سفرهای زیارتی در صورت وجود شرایط سیاسی و امکانات مناسب باید ۵۰۰ هزار تومان را به همراه تعهدنامه محضری به سازمان وظیفه ارائه کنید. در نهایت گواهی دریافت شده از سازمان نظام وظیفه را همراه با سایر مدارک مورد نیاز برای پاسپورت به اداره گذرنامه تحویل دهید. توجه داشته باشید که اگر در وقت تعیین‌شده به وطن باز نگشتید، کل مبلغ وثیقه به تملک دولت درمی‌آید. همچنین با وجود اوضاع ناپایدار اقتصادی این مبالغ برای اخذ پاسپورت برای مشمولان سربازی ممکن است دستخوش تغییر شوند.

هر وثیقه به منظور گرفتن پاسپورت برای مشمولان سربازی چقدر اعتبار دارد؟

توجه داشته باشید که هر وثیقه فقط برای مدت‌زمان مشخصی اعتبار دارد. در ادامه به بررسی مدت‌زمان اعتبار وثیقه برای ضمانت سرباز مشمول به وطن را بررسی می‌کنیم.

  • مدت‌زمان اعتبار وثیقه برای سفرهای علمی: ۳۰ الی ۴۵ روز
  • مدت‌زمان اعتبار وثیقه برای سفرهای زیارتی تا ۱۸۰ روز
  • مدت‌زمان اعتبار وثیقه برای سایر افراد: ۳۰ روز
  • مدت‌زمان اعتبار وثیقه برای سفرهای سیاحتی یا بازدید از آشنایان در خارج از کشور: بین ۲۰ تا ۳۰ روز

سفرهای مطالعاتی و تحقیقاتی و آزمایشگاهی فقط مختص دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکتری است. این افراد در مقطع فوق‌لیسانس امکان اقامت تا ۶ ماه  و دانشجویان دکتری اجازه اقامت تا ۱۲ ماه را دارند. این اقامت باید به ‌منظور انجام و توسعه مطالعات و تحقیق و پژوهش باشد.

آیا با معافیت تحصیلی میتوان پاسپورت گرفت؟

بله؛ پسران بالای ۱۸ سال با ارائه گواهي اشتغال به تحصیل می‌توانند برای دریافت پاسپورت اقدام کنند. گواهی اشتغال به تحصیل باید معتبر و به همراه مهر دانشگاه و امضای رئیس دانشگاه باشد. البته گواهی اشتغال به تحصیل از مدرسه نیز برای پسرانی که نزدیک ۱۸ سال دارند، الزامی خواهد بود.

آیا در حین خدمت میشود پاسپورت گرفت؟

اگر حین انجام خدمت مشمول گواهی تکفل شدید باید برگه مشغول بودن به سربازی را هم داشته باشید. یک برگه دیگر در اختیار شما می‌گذارند که اطلاعات بستگان را باید بنویسید. بعد از طی شدن این مراحل و ارائه مدارک هویتی و اطلاعات برگه برای شما صادر خواهد شد. برای دریافت پاسپورت این برگه را به شعب پلیس به‌اضافه ۱۰ نشان دهید. به‌این‌ترتیب گرفتن پاسپورت با برگه موقت پایان خدمت امکان‌پذیر خواهد بود.

به‌طورکلی دریافت گذرنامه در هر کشوری نیازمند ارائه مدارک خاصی مبتنی بر سیاست‌های مهاجرتی هر کشور انجام‌پذیر است. ازاین‌رو دریافت انواع گذرنامه برای هر شهروند از لیست معتبرترین پاسپورت جهان نیز با اجرای قوانین سفت و سخت هر کشور امکان‌پذیر خواهد بود. البته دریافت کارت پایان خدمت علاوه‌بر موارد پزشکی، با بر عهده داشتن کفالت اعضای خانواده نیز انجام خواهد شد که در ادامه توضیح می‌دهیم.

ارائه کارت پایان خدمت؛ الزامی برای دریافت پاسپورت پسران

بررسی قوانین و مقررات کفالت اعضای خانواده برای مشمولان سربازی

کفالت پدر اولین گزینه برای دریافت کارت معاف از خدمات سربازی است. مردان ممکن است پدری داشته باشند که ۷۵ سال را گذرانده باشند. در این صورت پسر وی باید مراقبت او را برعهده بگیرد و از سربازی معاف خواهد شد. اگر پدر کمتر از این سن بود اما بیماری خاصی داشت یا مراقبت از وی از عهده سایرین برنمی‌آمد باز هم گواهی معافیت به وی تعلق می‌گیرد. البته این نکته را فراموش نکنید که شخص باید تنها پسر خانواده باشد. یک تبصره برای چندین پسر وجود دارد و آن این است که یک یا چند برادر دیگر امکان مراقبت از پدر را نداشته باشند. این حالت تنها در صورتی برقرار است که پسران دیگر دچار بیماری‌های حاد یا معلولیتی بوده و توانایی نگهداری از کسان دیگر را نخواهند داشت.

آشنایی با ضوابط کفالت مادر؛ چه قوانینی برای معافیت از سربازی با کفالت مادر وجود دارد؟

اولین شرط برای استفاده از این نوع معافیت این بوده که مادر به هر دلیلی شوهر نداشته باشد. ممکن است که مادر همسر خود را از دست ‌داده باشد یا اینکه از وی جدا شده و بدون او زندگی کند. مورد بعدی این است که مادر باید فقط یک فرزند پسر داشته و در غیر این صورت گرفتن پاسپورت برای مشمولان سربازی با مشکل روبه‌رو خواهد شد.

شرایط طلاق نیز حالت‌های مختلفی دارد. اول اینکه اگر بیشتر از یک سال و نیم از جدا شدن مادر سپری شده به پسر معافیت دائمی می‌دهند. در‌صورتی‌که این زمان از یک سال و نیم کمتر است، به وی معافیت موقتی می‌دهند و تا گذشتن ۳۰ ماه همچنان موقت باقی می‌ماند. زمانی که تا تکمیل ۳۰ ماه مادر زنده بماند و مجدد ازدواج نکند، معافیت همیشگی شده و گرفتن پاسپورت میسر می‌شود.

اگر پدر خانواده زندانی باشد این شرایط برقرار نخواهد بود. زمانی که برادر بزرگ‌تر در معافیت به سر می‌برد اگر برادر کوچک‌تر وارد سن سربازی شد، این امکانات از پسر اول گرفته شده و در مورد پسر بعدی در دست اقدام قرار می‌گیرد. این نکته نیز حائز اهمیت است که برای سرپرستی مادر شروط صحت و سلامت یا بیماری وجود ندارد و حتی اهمیتی نداشته که مادر شاغل است یا خیر، تنها عدم وجود شوهر برای این وضعیت و دریافت پاسپورت برای مشمولان سربازی کافی است.

آیا می‌توان کفالت خواهر را دریافت کرد؟

کسانی که قصد دارند از سربازی معاف شوند تا پاسپورت بگیرند از این طریق هم می‌توانند اقدام کنند. اگر می‌خواهید سرپرستی خواهر خود را دریافت کنید باید به شرایطی که در ادامه گفته خواهد شد دقت فرمایید. اولین شرط این است که پدر آن دختر از دنیا رفته باشد.

علاوه‌بر این مورد، پسری که مشمول خدمت سربازی شده باید تنها برادر وی باشد که ۱۸ سال را تمام کرده است. سپس باید بررسی شود که دختر ازدواج ‌نکرده باشد و فرزند پسر نیز نداشته باشد. مورد مهمی که پیش می‌آید این بوده که خواهر و برادر باید کاملاً هم خون بوده و پدر مادر آن یکسان باشد. خواهر و برادران ناتنی شامل این شرایط نخواهند شد. دختری که همسرش از دنیا رفته یا جدا شده اگر پسری نداشته باشد که به سن ۱۸ سالگی رسیده می‌تواند تحت سرپرستی برادر خود قرار بگیرد. به این صورت اخذ پاسپورت برای مشمولان سربازی که کفالت خواهر برعهده دارند میسر خواهد شد.

ارائه کارت پایان خدمت؛ الزامی برای دریافت پاسپورت پسران

تحت چه شرایطی می‌توانیم تکفل برادران را بگیریم و معاف شویم؟

کسانی که شرایط ویژه‌ای دارند و برادران کوچک یا بزرگ‌تری داشته که باید زیر سرپرستی خود بیاورند نیز می‌توانند برای دریافت برگه معاف شدن اقدام کنند. از این راه هم گرفتن پاسپورت برای مشمولان سربازی ساده خواهد شد. شرایط مورد‌نیاز برای این کار از این ‌قرار است:

  • پدر در قید حیات نبود و شما باید تنها برادر بزرگ‌تر فرد باشید. همچنین آن شخص هم باید کمتر از ۱۸ سال سن داشته باشد و خود ملزم به خدمت سربازی نبوده وگرنه شرایط لغو می‌شود.

در این زمان وضعیت بدنی برادر خردسال مدنظر نخواهد بود. حضور مادر تاثیری بر دریافت گواهی معافیت نخواهد داشت. برخلاف شرایط خواهر و برادران، دو برادر ناتنی می‌توانند تکفل را بر عهده بگیرند. البته این فقط در حالتی رخ می‌دهد که پدر هر دو نفر یک شخص بوده و مادرها متفاوت باشند. حتی زمانی که یک مؤسسه خیریه یا بهزیستی مسئولیت برادر را در اختیار دارد و او را تأمین می‌کند، باز هم برادری که واجد شرایط سربازی بوده می‌تواند وارد عمل شود. حال اگر بزرگ‌ترین برادر شرایط نگهداری و سرپرستی را از دست بدهد به صورت پلکانی به برادر بعدی واگذار خواهد شد.

سایر روش‌های تکفل برای دریافت معافیت پسران بالای ۱۸ سال

کسانی که به سن قانونی سربازی رسیده باشند این امکان را دارند تا با گواهی تکفل و نگهداری از پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها اقدام به دریافت گواهی معاف بودن کنند.

  • پدر بزرگ و مادر بزرگ فرد مشمول باید ۷۵ سال را رد کرده باشد و نیازمند نگهداری و مراقبت باشد.
  • کسی که باید به سربازی برود نیز الزاماً تنها نوه پسر باشد که به سن قانونی رسیده و کسی بزرگ‌تر از او نباشد.
  • پدر بزرگ‌ها نباید فرزندی داشته باشند و اولین عضو خانواده که در قید حیات است نوه او است.
  • اگر پدربزرگ نوه‌های پسر دیگری هم داشته باشد حتی اگر آنها مریض بوده و خود نیازمند نگهداری هستند، باز هم شرایط دریافت پاسپورت برای مشمولان سربازی لغو خواهد شد.

در صورت نبود فرزندان برای پدربزرگ مادری اولین نوه می‌تواند درخواست معافیت و کفالت بدهد؛ حتی اگر پدر وی در قید حیات باشد. کسی که زیر ۷۵ سال بوده اگر احتیاج به نگهداری و مراقبت داشته باشد نیز واجد شرایط بوده تا تدارکات دریافت معافیت فراهم شود. این گواهی همیشگی است. در مورد کفالت مادربزرگ نیز این‌گونه باید گفت که وی فاقد شوهر و فرزند باشد و اولین عضو خانواده او که شرایط سرپرستی را دارد، فقط نوه بالای ۱۸ سال باشد. در صورت وجود چندین نوه پسری در این شرایط هیچ‌کدام نمی‌تواند این شیوه را به کار ببرد تا پاسپورت دریافت کند.

مدارکی که برای گواهی تکفل باید جمع‌آوری کنید:

در ابتدا از همه صفحه‌های شناسنامه اعضای خانواده اعم از پدر و مادر و همچنین فرزندان کپی تهیه کنید. کارت‌های ملی والدین را نیز داشته باشید و از آنها نسخه چاپی تهیه کنید. به شما یک دفترچه خواهند داد که گام‌های انجام و تکمیل را نوشته است. به برگه ۱ آن بروید و اطلاعات خواسته شده را کامل کنید. این برگه وضعیت شما را بررسی می‌کند.

بعد از آن به سراغ برگه ۲ بروید. در این بخش از شما می‌خواهند تا معاینه شده و اطلاعات این حوزه را تکمیل کنید. سپس مدارک هویتی خود شامل نسخه اصلی و نسخه چاپی از شناسنامه و کارت ملی خود را با برگه‌ها و یک عکس ۳*۴ تحویل دهید. آخرین پایه تحصیلی به همراه مدرک را هم باید ارائه کنید.

اگر در حین انجام خدمت مشمول گواهی تکفل شدید باید برگه مشغول بودن به سربازی را هم داشته باشید. یک برگه دیگر در اختیار شما می‌گذارند که اطلاعات بستگان را باید بنویسید. بعد از طی شدن این مراحل و ارائه مدارک هویتی و اطلاعات برگه برای شما صادر خواهد شد. برای دریافت پاسپورت این برگه را به شعب پلیس به‌اضافه ۱۰ نشان دهید.

مدارک مورد‌نیاز برای دریافت پاسپورت مشمولین خدمت سربازی

مشمولین خدمت سربازی این امکان را دارند که تحت عنوان دانش‌آموز، طلبه در علوم دینی یا دانشجو و محقق پاسپورت بگیرند. در ادامه به بررسی مدارک مورد‌نیاز پسران بالای ۱۸ سال برای دریافت پاسپورت می‌پردازیم.

  • ارائه گواهی اشتغال به تحصیل که در آن کلیه مشخصات دقیق شما با مقطع تحصیلی مشخص شده باشد.
  • تهیه وثیقه با مبلغ متناسب با هدف از سفر؛ گواهی و وثیقه را شخصاً به سازمان نظام‌وظیفه ببرید.

 بعد از ارائه مدارک در صورت تایید به یگان خدمتی مشخص‌شده خود رفته و درخواست جواز مورد‌نیاز برای خارج شدن را در آنجا وارد کنید. یگان خدمتی مدارک و مراحل طی شده را بررسی می‌کند و در صورت تایید، حق خروج از کشور را خواهید داشت.  این نکته را فراموش نکنید که باید حتماً در زمان مقرر به کشور برگردید.

فرایند اینترنتی گرفتن پاسپورت برای مشمولان سربازی چگونه است؟

سامانه‌های اینترنی و زیرساخت‌ها به ‌منظور سهولت در انجام کارها و رفاه حال افراد فراهم شده‌اند؛ متقاضیان دریافت پاسپورت که مشمول سربازی هستند، می‌توانند با مراجعه به اسم سازمان‌ها، فرایند کاریشان را بررسی کنند. به‌طورکلی فرایند گرفتن پاسپورت به این صورت است که شما به دفاتر پلیس به‌اضافه ۱۰ مراجعه می‌کنید و درخواست می‌دهید تا یک کد سخا بگیرید.

بعد از گرفتن کد سخا به وبگاه اینترنتی سازمان نظام‌وظیفه عمومی رفته و در محل تعیین‌شده کد ملی و شماره سخا را وارد می‌کنید. سپس صفحه‌ای باز خواهد که از شما می‌خواهد تا اطلاعات شخصی و هویتی خود را وارد کنید. در این مرحله بسیار دقت داشته باشید که اطلاعات به‌هیچ‌وجه اشتباه وارد نشوند.

در گام بعدی شما باید اطلاعات سفر خود را بنویسید. این اطلاعات شامل زمان رفت‌وبرگشت و مقصد و نوع سفری است که پیش ‌از این به آن اشاره کردیم. هزینه که نشان داده خواهد شد در واقع همان وثیقه بوده که باید بپردازید. گزینه‌ای نیز برای دانشجویان در نظر گرفته شده که معافیت تحصیلی را انجام می‌دهد. در واقع این بخش محل تحصیل را به سازمان متصل کرده و گواهی معافیت صادر می‌شود. نتیجه نهایی بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت به شما ابلاغ خواهد شد.

نکات تکمیلی در‌مورد شرایط گرفتن پاسپورت برای پسران بالای 18 سال

خروج از کشور تنها محدود به گرفتن پاسپورت برای مشمولان نیست. بعد از آن باید با توجه ‌به کشور مقصد اقدام به دریافت ویزا کنید. همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد برای دلایل زیارتی یا علمی جواز خروج از کشور را می‌گیرید. ابتدا برای دلایل زیارتی این موضوع را بررسی می‌کنیم. شما باید ویزای زیارتی دریافت کنید و زمان بازگشت را از کاروان خود بپرسید. حتماً به این نکته توجه داشته باشید که باید در زمان مقرر برگردید. برای سفرهای علمی نیز باید شرایط دانشگاه‌ها و مؤسسات علمی هر کشور را بسنجید و بدانید که هرکدام برای چه مدت به شما ویزا می‌دهند.

این موضوع را فراموش نکنید که بعد از رسیدن به کشور خود فوراً به سازمان نظام‌وظیفه رفته و وثیقه را پیگیری کنید. اعلام کنید که از سفر برگشته‌اید و وثیقه را پس بگیرید. برای این کار تمامی مدارک هویتی که ابتدای کار با خود داشتید را به همراه پاسپورت نشان دهید.

شرایط مهاجرت برای مشمولان سربازی

شرایط مهاجرت برای مشمولان سربازی

در این مقاله تمام سعی شده است که به سوال‌های شما مانند شرایط مهاجرت برای مشمولان سربازی چگونه است؟

عواقب بازگشت دیرهنگام به کشور برای مشمولان چیست؟

اگر شما به‌عنوان سرباز نظام وظیفه در زمان مشخص‌شده به مرزها وارد نشدید یا اینکه مراجعه به دفتر سازمان نظام‌وظیفه را به عقب بیندازید عواقب بدی خواهد داشت؛ به دنبال این مشکل، دولت مبلغ وثیقه را تصاحب می‌کند. علاوه‌بر آن امکان ممنوع‌الخروج شدن شما هم وجود دارد. این تأخیر موجب خواهد شد که شما به مدت شش ماه و حتی تا یک سال اجازه خروج مجدد نداشته باشید. به منظور پیشگیری از رویدادهای این چنینی پیشنهاد می‌کنیم حتما با موسسه‌های مهاجرتی مشورت کنید. این موسسه‌ها بهترین راهکارها و قوانین مربوط به شرایط گرفتن پاسپورت برای پسران بالای 18 سال را در اختیار شما قرار خواهند داد تا با آگاهی مسیر خود را برای مهاجرت انتخاب کنید.

مقـالات مشــابه

ســوالات متـداول

1شرایط گرفتن پاسپورت برای انشجویان مشمول چگونه است؟

ابتدا به این نکته توجه کنید که غیبت نداشته باشید. سپس یک وثیقه باید تهیه کنید. این وثیقه باید مورد تأیید نظام‌وظیفه باشد. در کنار آن نباید به‌هیچ‌وجه تحصیلات بیشتر از حد مجاز سنوات داشته باشید.

2هر وثیقه چه مدت اعتبار دارد؟

با تووجه به شرایط از 30 روز تا 180 روز متغییر است

3بعد از بازگشت به کشور خود چه کنیم؟

این موضوع را فراموش نکنید که بعد از رسیدن به کشور خود فوراً به سازمان نظام‌وظیفه رفته و وثیقه را پیگیری کنید. اعلام کنید که از سفر برگشته‌اید و وثیقه را پس بگیرید. برای این کار تمامی مدارک هویتی که ابتدای کار با خود داشتید را به همراه پاسپورت نشان دهید.

نظــرات کـاربران

  • رضا نصیری 28 فروردین 1404

    سلام و خسته نباشید بنده دارم هم اکنون خدمت میکنم و در این مدت اقدام به ادامه تحصیل کردم و از دوم دبیرستان دارم ادامه میدم آیا میتوانم به پاسپورت اقدام کنم

    پاسخ
    • 30 فروردین 1404

      سلام جناب نصیری

      بعد از پایان خدمت سربازی می توانید پاسپورت بگیرید.

      با درود و احترام.

      پاسخ
  • محمد 1 بهمن 1402

    سلام وقت بخیر ، خدمتم فردا تموم میشه ، میتونم با گواهی موقت پایان خدمت تا قبل اینکه کارت پایان خدمتم بیاد ، درخواست گذرنامه بدم ؟ یک ماه طول میکشه تا کارت بیاد

    پاسخ
    • شقایق میرخانی 7 بهمن 1402

      سلام محمد عزیز وقتتون بخیر
      در وحله اول شما باید زبانتون اوکی بکنید و اون طرف دعوتنامه داشته باشید و یا استخدامی داشته باشید در صورتی که استخدامی از کشور آلمان داشته باشید خارج از نوبت هم میشه برای دریافت وقت سفارت براتون اقدام کرد.

      پاسخ
  • میثم 16 شهریور 1402

    سلام
    اگه در مقطع ارشد از دانشگاه انصراف داده باشم و پاسپورت نداشته باشم اصلا ، میتونم با برگ سبز اعزام برای گرفتن پاسپورت اقدام کنم تو فرجه یک ساله بعد از انصرافم ؟
    یا پاسپورت رو فقط با اشتغال به تحصیل میدن ؟

    پاسخ
    • خانم میرخانی 17 شهریور 1402

      سلام روزتون بخیر
      متاسفانه اقدامی نداریم.

      پاسخ
فرم ارزیابی و مشاوره

برای دریافت مشاوره رایگان مهاجرت، نام و شماره تماس خود را برای ما ارسال کنید.