مصاحبه کاری در آلمان، یک فرصت برای ارتقای حرفهای و ورود به بازار کار پویا و کارآمدی است. این فرآیند، مرحلهای کلیدی برای کسب شغل در آلمان محسوب میشود که در آن متقاضیان میتوانند تواناییها و تجربیات خود را به زبان گفتاری و کتبی به نمایش بگذارند. نکات مصاحبههای کاری در آلمان عموماً به صورت دقیق و مطالعهشده انجام میشوند و تاکید بر تواناییها، تجربه کاری و مهارتهای فرد است. همچنین، ارتباط مستقیم با کارفرمایان و ارائه پاسخهای دقیق و مستند در این مصاحبهها بسیار حیاتی است. در ادامه به سوالات مصاحبه کاری در آلمان اشاره خواهیم کرد، با ما همراه باشید.
اولین موضوعی که در مصاحبه کاری آلمان باید بدانید
در زبان آلمانی به رزومه “لبنزلاوف” Lebenslauf میگویند که در زبان آلمانی به معنی “مسیر زندگی شما” است. لبنزلاوف یا همان رزومهی آلمانی در مقایسه با رزومههای رنگانگ و خلاقانه که در کشورهای دیگر به خصوص آمریکا استفاده میشود، بسیار ساده است.
یکی از تفاوتهایی که رزومهی آلمانی با سایر رزومهها دارد لزوم استفاده از عکس متقاضی در رزومه است. برای اطلاعات بیشتر دربارهی نحوهی نوشتن رزومه میتوانید با کارشناسان موسسه مهاجرتی هرمس اپلای تماس بگیرید.
در زیر یک نمونه رزومهی کاری آلمانی را برای درک بهتر آوردهایم.
اسم خود را واضح و به صورت بولد در بالای صفحهی رزومه بیاورید
اطلاعات تماستان را در زیر اسم درج کنید
اگر تازه فارغ التحصیل شدهاید، میتوانید با شرکت کردن در دورههای “Ausbildung” که در واقع یک دورهی کارآموزی در آلمان است رزومهی خود را قویتر کنید. اما برای کارشناسان و متخصصان درج سوابق کاری فعلی از جدیدترین به قدیمیترین کفایت میکند.
در انتها نیز مهارتها و افتخارات کسب شدهتان را بیاورید.
آلمانیها مدرک دیگری با عنوان “Zeugnis” یا توصیه نامه ارایه میدهند که شامل شرح وظایف و مسوولیتهای فرد در شغل فعلی یا آخرین شغلی که در آن مشغول به کار بوده میباشد. این مدرک باید توسط سرپرست شما یا مدیر منابع انسانی محل کارتان امضا شود.
رنگ لباس
مردم کشور آلمان، در کل تمایل زیادی به پوشیدن لباسهای رنگ تیره یا خنثی دارند؛ مانند کرم، سرمهای، سفید، قهوهای، سیاه و خاکستری. این موضوع در محیطهای کاری اهمیت بیشتری پیدا میکند.
کفش
کفش در فرهنگ آلمانی جایگاه ویژهای دارد. حتما کفشهایتان را پیش از مصاحبه تمیز کنید و واکس بزنید. خانمها از پوشیدن کفش با پاشنه بسیار بلند اجتناب کنند.
عنوان کردن شرایط اولیهتان
اگر دارای وضعیت جسمی خاصی هستید، قبل از آغاز مصاحبه کاری آلمان آن را مطرح کنید. مانند معلولیتهای فیزیکی، کمتوانی در بینایی یا شنوایی و غیره.
اگر ازنظر مهارتهای زبانی کمی مشکل دارید، از مصاحبهکننده بخواهید آهستهتر صحبت کند.
اگر مصاحبهتان به موضوعات فنی مربوط است، نرمافزار یا تجهیزات مربوطه را با خود بیاورید یا از آنها بخواهید.
اگر اضطراب دارید، به مصاحبهکننده بگویید. حتی اگر لازم است، 2-3 دقیقهای از او وقت استراحت بگیرید، کمی آب بنوشید و دست و صورتتان را بشویید.
معرفی در مصاحبه کاری آلمان
کار را با احوالپرسی رسمی و گفتن نام و نام خانوادگیتان آغاز کنید. سپس پیشینه تحصیلی، سابقه کاری، اهداف و انگیزهها و تجربههای حرفهایتان را به خلاصهترین و مفیدترین حالت ممکن بیان کنید. جملاتتان محکم و روشن باشند. لحنتان جدی، اما پر از انگیزه باشد. هنگام معرفی، کسلکننده نباشید. فقط بخشهای مهم را بگویید. جزئیات را در صورت نیاز، در ادامه مصاحبه خواهید گفت.
دلیل انتخاب شغل موردنظر
پس از معرفی مختصر، تمرکزتان را روی شرکت مصاحبهکننده بگذارید و دیگر از خودتان نگویید. با استفاده از اطلاعاتی که از تحقیق درباره شرکت به دست آوردهاید، انگیزهتان را از انتخاب آن بیان کنید. مثلا اینکه شرکت بر نوآوری کارکنان تاکید دارد و شما در زمینه نوآوری بسیار موفق بودهاید. یا شرکت در فاز توسعه کلان است و شما در گذشته به توسعه کسبوکارها کمک شایانی کردهاید و غیره.
مدارک
حتیالامکان، در مصاحبه کاری آلمان با مدرک حرف بزنید. مدارک زیر را به همراه ببرید:
مدارک تحصیلی
اسناد کاری گذشته
گواهینامههای دورههای آموزشی
لوح تقدیر یا تشویقی از مدیران شرکت قبلی یا نهادهای سرشناس
آمار نتایج کارهای قبلی
آثار قبلی، مانند آثار هنری یا طراحیها و غیره
دیگر مسائل مهم
بازه حقوقی یا مبلغ دقیقی که در نظر دارید را بگویید یا درباره حقوق از مصاحبهکننده سوال کنید.
در آلمان، قانون است که برای خروج از کار فعلی، باید دو تا سه ماه قبل به کارفرما اطلاع دهند. بنابراین اشکالی ندارد اگر به مصاحبهکننده بگویید که حداکثر دو یا سه ماه بعد، شغل جدیدتان را آغاز خواهید کرد.
درباره میزان مرخصی مجاز صحبت کنید.
بهترین رویکرد در مصاحبه کاری آلمان
برای پاسخهایتان مثال بیاورید. اگر از شما درباره یک وظیفه خاص میپرسند، بگویید در گذشته چه وظیفه مشابهی به شما محول شدهاند و دقیقا چه کردهاید.
پاسخهایتان از دو الی سه دقیقه بیشتر نباشد.
اگر مطلبی را متوجه نشدهاید، از مصاحبهکننده توضیح بخواهید. زیرا ندانستن آن باعث میشود در ادامه مکالمه با مشکل روبهرو شوید.
منفی نبافید. فقط جنبههای مثبت را بیان کنید.
در انتهای مصاحبه، حتما تشکر کنید.
پس از مصاحبه کاری آلمان
بعد از انجام مصاحبه، به موارد زیر عمل کنید.
ایمیل تشکر
پس از بازگشت از شرکت، خوب است ایمیلی بفرستید و در آن بابت فرصت مصاحبه و دیدار تشکر کنید. در صورت تمایل، بگویید که از جو شرکت لذت بردهاید و انگیزهتان برای کار بیشتر شده است. فرستادن چنین ایمیلی ضروری نیست، اما به موفقیت شما کمک میکند.
تغییر نظر
اگر پس از مصاحبه فهمیدید که این شغل برای شما مناسب نیست، با فرستادن پیامی به آنها اطلاع دهید. در آخر نیز محترمانه بابت وقت و توجهشان تشکر کنید.
اگر پاسخی دریافت نکردید، خودتان جویا شوید
اگر پس از یک یا دو هفته پاسخی دریافت نکردید، از طریق ایمیل نتیجه مصاحبه را جویا شوید. یک بار فرستادن ایمیل معمولا کافی است.
سوالات رایج در یک مصاحبه ی کاری در کشور آلمان
آلمانی
فارسی
Erzählen Sie uns etwas über sich selbst!
خودتان را توصیف کنید.
(Kann man sich auf Sie verlassen(Zuverlässigkeit Pünktlichkeit
آیا دیگران شما را فردی قابل اعتماد و وقت شناس می دانند
? Worin liegen Ihre Stärken
نقاط قوت شما چیست؟
?Worin liegen Ihre Schwächen
نقاط ضعف شما چیست؟
?Was war Ihr größter Misserfolg
بزرگترین اشتباه یا شکست تان چه بوده است؟
?Wie gehen Sie mit Niederlagen um
نحوه ی مدیریت شما در زمان شکست چگونه است؟
?Welches war Ihr bisher größter Erfolg
بزرگترین موفقیت تان چه بوده است؟
Wie würden Ihre letzten Arbeitskollegen Sie beschreiben
همکارهای قبلی تان شما را چگونه فردی توصیف می کرده اند؟
Wie gehen Sie mit schwierigen Kollegen um
با همکاران مشکل سازتان چگونه برخورد می کنید.
?Was wissen Sie über unsere Firma
درباره ی مجموعه ی ما چه می دانید؟
Warum interessierst du dich für uns zu arbeiten?
چرا علاقه مندید برای ما کار کنید؟
?Wieviel wollen Sie bei uns verdienen
حقوق درخواستی شما برای این شغل چقدر است؟
Haben Sie noch Fragen an uns / an unser Unternehmen
سوالی درباره ی ما و یا مجموعه ی ما دارید؟
?Wo sehen Sie sich selbst in 5 Jahren
در ۵ سال آینده چه موقعیتی را برای خود تصور می کنید؟
کاریابی در آلمان
قصد مهاجرت به آلمان را دارید؟ میخواهید در آلمان کار پیدا کنید؟ اگر تصمیم دارید به آلمان مهاجرت کنید و با چمدان خالی از “کار” عازم این کشور هستید، باید بدانید قرار است با روند استخدامی خاص و منحصر بفردی در آلمان روبه رو شوید.
در نهایت، موفقیت در مصاحبه کاری آلمان نیازمند آمادگی، آگاهی از فرهنگ کاری محلی و نشان دادن تعهد و حرفهایتان و نکات مصاحبه کاری آلمان است. پیشبرد یک روند مصاحبه موفق نیازمند آشنایی با نکات فنی و شخصیتی است که باعث ایجاد تطابق بین مهارتها و نیازهای شغلی میشود. پذیرش بازخوردها، ابراز ارادت به ارزشهای فرهنگی محلی و نشان دادن تمایل به یادگیری و پیشرفت، عناصر کلیدی در به دست آوردن موقعیت شغلی در آلمان محسوب میشوند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره سوالات مصاحبه کاری در آلمان مشاوران موسسه هرمس اپلای در خدمت شما هستند.
کشور آلمان به دلیل کاهش رشد جمعیت و همچنین کمبود نیروی جوان برای بسیاری از شغلهای مورد نیاز این کشور از مهاجران مشتاق به کار استفاده میکند. داشتن مهارتهایی مانند سطح زبان متوسط، مدرک تحصیلی و دعوتنامه از سمت کارفرما برای دریافت ویزای کاری جزو مدارک مهم و ضروری محسوب میشوند. دولت آلمان برای افرادی که مدرک زبان ندارند هم شرایط مهاجرتی متعددی فراهم کرده تا همه اقشار جامعه بتوانند برای دریافت ویزای کاری اقدام کنند. در این مقاله شرایط دریافت ویزای کار آلمان بدون مدرک زبان را بررسی میکنیم.
کشور آلمان برای ورود مهاجران جویای کار سیاستهای متعددی فراهم کرده تا علاقهمندان به زندگی و کار در این کشور به رویای خود برسند. یکی از این سیاستهای مورد توجه، آوسبیلدونگها هستند. آوسبیلدونگ یک دوره آموزشی جامع مهارتی است که افراد پس از گذراندن آن وارد بازار کار میشوند. یکی از مهارتهایی که در این دورهها آموزش داده میشود، دوره آوسبیلدونگ آرایشگری است. آوسبیلدونگ آرایشگری در آلمان برای افرادی که علاقهمند به حرفه زیبایی و آرایشگری هستند، موقعیت مناسبی برای یادگیری و کسب درآمد از این حرفه هنری محسوب میشود. در این مقاله شرایط و مدارک مورد نیاز برای شرکت در این دوره را بررسی میکنیم.
برای دریافت ویزای آلمان با دعوت نامه، تنها داشتن این نامه کافی نیست. سفارت آلمان شرایط شغلی، مالی و انواع مدارک لازم برای ویزای آلمان با دعوتنامه را بهدقت بررسی میکند تا از بازگشت شما به کشور، پس از پایان مدت ویزا اطمینان حاصل کند. دعوتنامه میتواند از سوی خانواده، دوستان، شرکتها یا برگزارکنندگان نمایشگاهها صادر شود و باید شامل مشخصات دقیق، مدت اقامت، تعهدات مالی و هدف سفر شما باشد. شما باید مدارک هویتی، مالی، شغلی و بیمه مسافرتی معتبر داشته باشید و تمکن مالی و گردش حساب مناسب را ارائه دهید. در این مقاله، شرایط و مدارک لازم و دلایل ریجکتشدن این نوع ویزا را بررسی میکنیم.
هنگام مصاحبه اولیه انلاین شما حضور دارین ؟
سلام وقتتون بخیر .
بله تیم اجرای پرونده در کنار شما خواهند بود و بهتون کمک خواهند کرد .
سلام خسته نباشید مصاحبه کاری آلمان تایم مشخصی داره که چقد طول بکشه؟ یا بستگی به شرکتش داره؟
سلام خیر بستگی به کارفرما و شرکتتون داره
واقعا ممنونم. اطلاعات خوبی در اختیارمون قرار دادید و به نکات خیلی مهمی اشاره شد.
خواهش میکنم . امیدواریم براتون مفید بوده باشه
تشکر از مقاله مفید مصاحبه کاری آلمان
خواهش میکنم. خوشحالیم که براتون مفید واقع بود