
مهاجرت پرستاران به عمان
- آشنایی با کشور عمان
- سیستم بهداشت و درمان در عمان
- وضعیت کاری پرستاران در کشور عمان
- شرایط مهاجرت پرستاران به کشور عمان
- حقوق پرستاران در کشور عمان
- امکان پیشرفت شغلی برای پرستاران مهاجر در کشور عمان
- لزوم یادگیری زبان عربی
- تأییدیه دیتا فلو برای مهاجرت پرستاران به عمان
- مصاحبه وایوا
- شرایط سنی مهاجرت پرستاران به عمان
- نحوه مهاجرت پرستار به عمان
- هزینه مهاجرت پرستاران به عمان
- مزایای مهاجرت پرستاران به عمان
- مراحل مهاجرت پرستاران به عمان
- مدارک لازم برای مهاجرت پرستار به عمان
- همراهی خانواده در کار پرستاری عمان
- هزینه زندگی در عمان
- سخن آخر
مهاجرت پرستاران به عمان در سالهای اخیر به دلیل وجود فرصت های شغلی جذاب و شرایط زندگی بهتر، به عنوان یکی از روندهای روبه رشد در حوزه سلامت جهانی شناخته شده است. بسیاری از پرستاران باتوجهبه شرایط کاری رقابتی و کمبود نیروی کار در کشور خود، به دنبال فرصتهای شغلی بهتر و درآمد بیشتر به عمان مهاجرت میکنند.
با وجود اهمیت و حیاتی بودن حوزه سلامت، کمبود پرستاران در کشورهای مختلف بهعنوان یکی از مشکلات جدی مطرح شده است. مهاجرت پرستاران مثل مهاجرت دندانپزشکان به عمان به کشور عمان به عنوان یکی از راهکارهای مقابله با این مشکل و افزایش تعداد پرستاران در حوزه سلامت به شمار رود. همچنین این پدیده میتواند بهبود خدمات بهداشتی در کشور عمان و حتی بهبود سلامت جهانی را نیز به همراه داشته باشد. با ما همراه باشید تا به شما عزیزان اطلاعات بسیار مناسبی در این زمینه ارائه کنیم.
آشنایی با کشور عمان
پیش از بررسی مهاجرت پرستاران به عمان باید با این کشور آشنا شویم. عمان به طور رسمی سلطنت عُمان یا سلطنت مُسقَط و عمان نامیده میشود. این کشور در شرق شبهجزیره عربستان واقع شده و با کشورهای امارات متحده عربی، عربستان سعودی و یمن هممرز است (با مساحتی بالغ بر 319550 کیلومترمربع و جمعیتی حدود ۵ میلیون نفر). عمان دارای مناطق کویری و کوهستانی است که بهعنوان یکی از زیباترین مناظر طبیعی جهان شناخته میشوند.
پایتخت این کشور مسقط و زبان رسمی آن عربی است. عمان از نظر تاریخی و فرهنگی یکی از باستانیترین مناطق خاورمیانه به شمار میآید و یکی از کشورهایی است که همچنان سلسله مراتب و جایگاه خانوادگی در زندگی اجتماعی رعایت میشود. اقتصاد عمان بر پایه صادرات نفت و گاز ساخته شده است. این کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (OPEC) و یکی از پردرآمدترین کشورهای منطقه خاورمیانه است. عمان تلاشهایی برای توسعه بخشهای دیگر اقتصادی خود مانند صنعت گردشگری، کشاورزی و معدنی داشته است.تمامی این اقدامات باعث شده زندگی در عمان برای ایرانیان برای عموم مردم جذاب و مورد توجه باشد.
سیستم بهداشت و درمان در عمان
مورد دیگری که در زمینه مهاجرت پرستاران به عمان باید به آن بپردازیم، سیستم درمان این کشور است. سیستم بهداشت و درمان در عمان به طورکلی توسعه یافته محسوب میشود و دولت این کشور برای پیشرفت و بهبود این سیستم سرمایه گذاری های قابل ملاحظه ای را انجام داده است. در حال حاضر، سیستم بهداشت و درمان عمان شامل سه بخش اصلی است: بخش دولتی، بخش خصوصی و بخش خارجی.
بخش دولتی بهداشت و درمان در عمان بهصورت رایگان برای تمامی شهروندان و نیز اقامت کنندگان قانونی در این کشور فراهم میشود. این بخش از سیستم بهداشت و درمان عمان شامل بیمارستانهای دولتی، مراکز بهداشتی، داروخانه های دولتی و پزشکان دولتی است. بیمارستان های دولتی در سراسر کشور فعال هستند و از جمله بزرگترین آنها میتوان به بیمارستان سلطان قابوس در مسقط و بیمارستان خوجه خلیفه السلطانی در صحار اشاره کرد.
بخش خصوصی بهداشت و درمان در عمان نیز درحال رشد و توسعه است و میتواند به عنوان یک گزینه انتخابی برای برخی خدمات پزشکی مورد استفاده قرار گیرد. بخش خارجی بهداشت و درمان در عمان نیز برای بیمارانی که به دلایل مختلف به این کشور سفر میکنند، فراهم شده است. این بخش شامل بیمارستان های بین المللی، کلینیک ها و مراکز درمانی خصوصی بین المللی است. در کل سیستم بهداشت و درمان عمان بسیار پیشرفته است و کیفیت بالایی دارد که میتواند بهعنوان یکی از جاذبههای گردشگری و تحصیل در این کشور نیز مطرح شود.
وضعیت کاری پرستاران در کشور عمان
بررسی وضعیت کاری در زمینه مهاجرت پرستاران به عمان از اهمیت بالایی برخوردار است. پرستاران در عمان تحت نظارت مؤسسات دولتی و خصوصی فعالیت میکنند. دولت عمان سعی داشته است از طریق جذب پرستاران با توانمندیهای بالا و همچنین ارائه آموزشهای لازم، تعداد آنها را در این کشور بهبود بخشد. برای جذب پرستاران باتجربه، دولت عمان بهصورت منظم میزان حقوق و مزایای آنها را افزایش میدهد و سعی میکند شرایط کاری آنها را بهتر کند. فراهم کردن شرایط مناسب در این کشور باعث شده تا این کشور کاندیدای بهترین کشور برای پرستاران باشد.
همچنین برای ارتقا سطح تخصصی پرستاران، دولت عمان آموزشهای خاصی بهصورت رایگان ارائه میدهد. در این راستا، دانشگاههای عمان نیز برای ارائه برنامههای آموزشی در رشته پرستاری به دانشجویان داخلی و بینالمللی فعالیت میکنند. بهطورکلی میتوان گفت وضعیت کاری پرستاران در عمان بستگی به قرارداد و شرایط کاری آنها دارد. بااینحال، دولت عمان سعی دارد شرایط کاری پرستاران را بهبود دهد و این حرفه را تبدیل به حرفه جذابتری برای افراد علاقه مند کند.
شرایط مهاجرت پرستاران به کشور عمان
برای مهاجرت پرستاران به عمان باید شرایط خاصی را ملاک قرار داد. در این کشور همانند سایر کشورها، نیاز به پرستاران با تخصصهای مختلف وجود دارد؛ بنابراین برای مهاجرت به عمان، پرستاران باید دارای مدارک آموزشی و حرفهای معتبر باشند. مهاجرت پرستاران به کشور عمان بهصورت مستقیم امکانپذیر نیست و برای کار کردن در این کشور باید به سراغ شرکتهای کاریابی بروید.
همانطور که میدانید بهمنظور پیدا کردن یک شغل مناسب در حوزه سلامت و درمان در کشور عمان باید دارای جاب آفر یا پیشنهاد شغلی باشید. کسب این پیشنهادهای شغلی برای افرادی که با کارفرمایان عمانی آشنایی ندارند، ساده نیست؛ به همین دلیل ممکن است با مشکلات زیادی روبهرو شوید. این در حالی است که شرکتهای کاریابی بینالمللی و یا شرکتهای مخصوص مهاجرت کاری با داشتن متخصصان و مشاوران مهاجرتی حرفهای میتوانند بهسادگی به شما در این زمینه کمک کنند.
این همان موضوعی است که بحث مهاجرت پرستاران به کشور عمان را بهشدت ساده و آسان میکند. تنها کافی است به یک مؤسسه برتر در این زمینه مراجعه کنید تا شما نیز بتوانید در مدتزمان بسیار کوتاهی بهعنوان یک پرستار مهاجر در این کشور مشغول به کار شوید؛ امری که بدون بهرهگیری از مشاوران مهاجرتی باتجربه در زمینه مهاجرت پرستاران به عمان امکانپذیر نخواهد بود.
حقوق پرستاران در کشور عمان
حقوق پرستاران در کشور عمان بر اساس شرایط شغلی، سابقه کار و تخصص آنها محاسبه میشود. بهطورکلی، حقوق پرستاران در عمان بالاتر از بسیاری از کشورهای منطقه خاورمیانه است و کاملاً قابلقبول محسوب میشود. در بخش دولتی بهداشت و درمان، حقوق پرستاران بر اساس طبقه بندی و رتبه شغلی آنها تعیین میشود. پرستاران در بخش دولتی بهداشت و درمان در عمان از بستههای حقوقی و فوایدی مانند بیمه، مرخصی با حقوق، پاداش و جایزه های مختلف برای انجام فعالیت های برجسته بهره مند میشوند.
در بخش خصوصی نیز حقوق پرستاران بر اساس سابقه کار، تخصص و بخشی که در آن کار میکنند، متفاوت است. در بخش خصوصی بهداشت و درمان، پرستاران معمولاً حقوق و فواید کمتری نسبت به بخش دولتی دریافت میکنند. پرستاران مهاجر خارجی نیز از کلیه مزایای موجود در مراکز درمانی خصوصی و یا دولتی موجود در این کشور بهره مند میشوند؛ بنابراین نیاز نیست که در این زمینه نگرانی خاصی داشته باشید.
بهطورکلی، حقوق پرستاران در کشور عمان بستگی به شرایط شغلی، سابقه کار و تخصص آنها دارد. بااینحال باید گفت حقوق پرستاران در عمان معمولاً بین 300 تا 1200 ریال عمانی در ماه (معادل 780 تا 3120 دلار آمریکا) است. این میزان حقوق حتی برای پرستاران شاغل در کشورهای اروپایی نیز رقمی رویایی به نظر میرسد. شاید به همین دلیل باشد که مهاجرت پرستاران به عمان افزایش یافته است.
امکان پیشرفت شغلی برای پرستاران مهاجر در کشور عمان
امکان پیشرفت شغلی برای پرستاران مهاجر در کشور عمان وجود دارد. این مورد نیز از مهم ترین مباحث در زمینه مهاجرت پرستاران به عمان به شمار میآيد. در بخش دولتی بهداشت و درمان، پرستاران مهاجر باتوجهبه سابقه کاری و تجربه خود، ممکن است بهعنوان مسئول یا مدیر بخش منصوب شوند. البته برای این امر، پرستار باید حداقل 5 سال سابقه کار داشته باشد و در بخش خود بازدهی و عملکرد بالایی را نشان دهد.
همچنین پرستاران مهاجر می توانند به عنوان مشاور در بخشهای مختلف فعالیت کنند. بهطورکلی باید گفت امکان پیشرفت شغلی برای پرستاران مهاجر در کشور عمان وجود دارد؛ اما برای این امر نیاز به تخصص، سابقه کار و عملکرد بالایی در بخش خود خواهید داشت. همچنین آشنایی با قوانین و مقررات کاری در کشور عمان و زبان انگلیسی و عربی بسیار حائز اهمیت است.
لزوم یادگیری زبان عربی
یادگیری زبان عربی برای مهاجرت پرستاران به عمان مهم است. عربی بهعنوان زبان رسمی در این کشور استفاده میشود و تعامل با بیماران و همکاران به زبان عربی است. هرچند که در بخشهایی از بیمارستان ها و شرکتها در عمان از زبان انگلیسی نیز استفاده میشود، اما یادگیری زبان عربی به پرستاران کمک میکند تا درک و ارتباط بهتری با بیماران، خانوادههای آنها و همکاران خود داشته باشند. بهعلاوه، برای دریافت مجوز کار و تأمین اجتماعی در کشور عمان، یادگیری زبان عربی الزامی است.
در واقع در بعضی از موارد درخواست مجوز کار و تأمین اجتماعی فقط با درک و تسلط کامل بر زبان عربی امکانپذیر است. زبان عربی برای پرستارانی که قصد مهاجرت به عمان دارند یک موضوع حیاتی به شمار میآيد؛ بنابراین اگر قصد مهاجرت به این کشور را دارید بهتر است از همین الان به یادگیری زبان عربی به شکل حرفهای بپردازید. خوشبختانه به دلیل وجود کلمات عربی بسیار زیاد در زبان فارسی، یادگیری این زبان برای اکثر افراد چندان دشوار نخواهد بود.
تأییدیه دیتا فلو برای مهاجرت پرستاران به عمان
مهاجرت پرستاران به عمان شامل ارائه تأییدیه دیتا فلو است. دیتا فلو (DataFlow) یک سامانه آنلاین و مرجع جهانی برای تأیید و ارزیابی اطلاعات آموزشی، شغلی و تخصصی شاغلین خارجی در حوزههای بهداشت و درمان محسوب میشود. این سامانه توسط شرکت Verifile Limited در انگلستان پشتیبانی میشود و بهمنظور تأمین و تضمین صحت و سلامت اطلاعات فردی و تخصصی شاغلین خارجی در حوزه بهداشت و درمان در کشورهای مهمی همچون کشورهای حوزه خلیجفارس توسعه داده شده است.
شاغلین خارجی میتوانند مدارک و اسناد خود را به سامانه مدنظر ارسال کنند و سپس اطلاعات و مدارک مربوطه را بهصورت الکترونیکی برای تأیید و ارزیابی در اختیار مؤسسات و سازمانهای ذیصلاح قرار دهند. این مؤسسات و سازمانها میتوانند با استفاده از دیتا فلو، اطلاعات شغلی و تخصصی ارسال شده توسط شاغلین خارجی را با استفاده از یک سری الگوریتمهای پیچیده و متفاوت برای ارزیابی و تأیید صحت و سلامت اطلاعات، بررسی کنند.
بهطورکلی دیتا فلو بهعنوان یک سامانه رسمی و قابلاعتماد برای تأیید و ارزیابی اطلاعات شغلی و تخصصی در حوزه بهداشت و درمان در کشورهای دیگر، باعث حفظ کیفیت و صحت اطلاعات شاغلین خارجی در این حوزه میشود. کلیه متقاضیان مهاجرت پرستاران به عمان باید در همان گامهای اولیه مهاجرت به فکر تکمیل این تأییدیه باشند.
مصاحبه وایوا
VIVA (Video Interview for Visa Application) یک سامانه برای مصاحبه ویزای کاری جهت مهاجرت پرستاران به عمان است. با استفاده از این سامانه، کارفرمایان، متقاضیان ویزای کاری و بخشهای مختلف دولتی و خصوصی میتوانند بهصورت آنلاین، ویدئویی را برای مصاحبه ویزای کاری در کشور عمان ارائه دهند. وایوا بهصورت آنلاین و از طریق اینترنت برگزار میشود و برای شرکت در آن، متقاضیان باید ابتدا درخواست ویزای کاری خود را تکمیل کنند. پس از ارسال درخواست و تأیید ویزای کاری، یک وقت مصاحبه با متقاضیان در نظر گرفته میشود.
وایوا بهعنوان یک روش جدید و پیشرفته برای مصاحبه ویزای کاری با کارفرمایان و متقاضیان ویزای کاری مطرح شده است. این روش برای کاهش هزینههای مسافرت و اقامت در کشور عمان و همچنین زمان صرف شده برای مصاحبه حضوری به کار میرود. در این مصاحبه افرادی حرفهای در حوزه شغلی مربوطه سؤالات مختلفی را بهصورت منظم از شما میپرسند. هرچه میزان عملکرد شما در این مرحله بهتر باشد، شانستان برای دریافت ویزای کاری بیشتر میشود.
شرایط سنی مهاجرت پرستاران به عمان
یکی از مهم ترین مواردی که در زمینه مهاجرت پرستاران به عمان باید در مورد آن سخن گفت، شرط سنی برای انجام این کار است. کشور عمان مانند سایر کشورهای حوزه خلیج فارس محدودیتهای خاصی را در این زمینه تعیین کرده است که باید به آنها توجه داشته باشید. بر اساس این محدودیت ها تنها پرستاران بین بیست و یک الی شصت سال اجازه مهاجرت کاری به عمان را دارند. در صورتی که سن شما در این حد خاص نیست، توصیه میکنیم که به دنبال سایر روش های مهاجرتی همچون مهاجرت به کمک سرمایه گذاری باشید.
نحوه مهاجرت پرستار به عمان
به منظور مهاجرت به عمان باید پیش از هر چیز اقدام به دریافت ویزای کاری کنید. این امر نیز تنها با کمک دریافت یک جاب آفر مناسب از سوی کارفرمایان عمانی امکان پذیر است. پس از دریافت جاب آفر با درآمد بالا نوبت به تهیه کلیه مدارک مربوطه می رسد.
توصیه می کنیم که از همان ابتدای کار حتماً با یک مؤسسه مهاجرتی معتبر در تماس باشید تا کلیه اطلاعات موردنیاز در اختیار شما قرار گیرد. پس از اینکه مدارک ارسال شد و مورد تأیید قرار گرفت، ویزای کاری شما که دارای اعتبار مشخصی است، ارسال میشود. با داشتن این ویزا می توانید به راحتی به عمان مهاجرت کنید.
هزینه مهاجرت پرستاران به عمان
هزینههای مهاجرت پرستاران به عمان شامل موارد مختلفی است و به همین دلیل نمی توان تنها یک میزان خاص را برای آن بیان کرد. از سوی دیگر امکان دارد که هزینه های مربوط به مهاجرت پرستاران به عمان به طور ناگهانی با افزایش یا کاهش کلی روبهرو شود. در هر صورت مهم ترین هزینههای شما در این زمینه مربوط به هزینه اخذ مدارک و امور سفارت است.
به طبع پس از ورود به کشور عمان نیز هزینه های دیگری همچون خوراک، پوشاک و مهم تر از همه، مسکن، باید پرداخت شود. به طور کلی باید گفت که هزینه مهاجرت پرستاران به عمان ممکن است نسبت به هزینه مهاجرت به کشورهای اروپایی کمی بیشتر شود.
مزایای مهاجرت پرستاران به عمان
مهم ترین مزیت مربوط به مهاجرت پرستاران به کشور عمان را می توان امکان داشتن درآمد بالا دانست. پرستاری یکی از رشته های موردنیاز این کشور است و به همین دلیل دولت و بخش خصوصی درآمد بالایی را برای آن در نظر گرفتهاند. با مهاجرت به این کشور در قالب پرستار به درآمد بالایی دست پیدا خواهید کرد.
از سوی دیگر، پرستاران در عمان می توانند به راحتی مدارج مختلف پیشرفت را یکی پس از دیگری طی کنند. در واقع امکان پیشرفت برای شما حتی در حین انجام کار نیز وجود دارد. با مهاجرت به این کشور پاسپورت معتبر عمانی نیز در اختیار شما قرار میگیرد.
مراحل مهاجرت پرستاران به عمان
برای مهاجرت پرستاران به عمان در مرحله اول باید نسبت به کسب مدارکی همچون دیتا فلو اقدام کرد. پس از انجام مراحل مذکور و شرکت در تست زبان، درخواست خود را به کارفرمایان عمانی ارائه میدهید. در صورت قبول درخواست، سایر مراحل مهاجرت به عمان چندان پیچیده نبوده و تنها شامل چند مصاحبه شغلی ساده است.
مراحل مهاجرت پرستاران به عمان شاید در نگاه اول پیچیده و زمانبر برسد؛ اما باید بیان کنیم که این نوع مهاجرت با همه دشواری های آن به دلیل وجود درآمد بالا و همچنین اعتبار بسیار مناسب پرستاران در این کشور واقعاً انتخاب مناسبی به نظر میرسد.
مدارک لازم برای مهاجرت پرستار به عمان
به منظور مهاجرت پرستاران به عمان، این افراد باید یک سری مدارک مهم را در اختیار سفارت این کشور قرار دهند. همان طور که گفته شد، یکی از مدارک مهم در این زمینه مدرک دیتا فلو برای مهاجرت به عمان است که اعتبار کلی شما در حوزه پرستاری را به اثبات میرساند. در برخی از موارد کارفرمایان از شما درخواست میکنند که مدارک مربوط به کلیه سوابق تحصیلی را نیز به همراه خود داشته باشید.
همراهی خانواده در کار پرستاری عمان
افراد متأهل میتوانند برای همراهی خانواده خود در عمان اقدام کنند. شما میتوانید پس از دریافت ویزای مربوط به مهاجرت پرستاران به عمان برای خانواده خود نیز درخواست ویزا را ارسال کنید. با داشتن ویزای کاری، فرزندان شما میتوانند در مدارس عمان به تحصیل مشغول شوند تا حتی در این زمینه نیز نگرانی خاصی وجود نداشته باشد.
هزینه زندگی در عمان
هزینه زندگی در این کشور رابطه ای مستقیم با محل زندگی شما دارد. به طبع زندگی در پایتخت این کشور یعنی مسقط نیازمند پرداخت هزینه های ماهانه بیشتری نسبت به شهرهای کوچک تر عمان خواهد داشت. بر اساس بررسی های انجام شده، هزینه زندگی در عمان برای یک خانواده سه نفره در شهر مسقط میتواند به هزار و صد دلار در ماه برسد.
باز هم باید تأکید کرد که هزینه زندگی در عمان ممکن است با توجه به شرایط کلی شما به طور کامل متغیر باشد. به عنوان مثال چنانچه کلیه وعدههای غذایی خود را به شکل آماده تهیه کنید، طبیعتاً میزان هزینه های کلی شما به شکل چشمگیری افزایش پیدا میکند. در هر صورت با توجه به درآمد ناشی از مهاجرت پرستاران به عمان می توانید خیال راحتی از بابت پرداخت هزینه های مذکور به شکل راحت و بیدردسر داشته باشید.
مهاجرت پرستاران
سخن آخر
اگرچه مهاجرت پرستاران به عمان با چالشهایی همراه است؛ اما برای پرستارانی که به دنبال فرصتهای شغلی و درآمدی بیشتر هستند، میتواند گزینه خوبی باشد. درهرصورت پیش از تصمیمگیری برای مهاجرت به عمان، بهتر است بهدقت راهکارهای لازم را برای حفظ موفقیت و رسیدن به اهداف خود بررسی کرده و با مشاوران مهاجرتی و وکلای مجرب مشورت کنید. یادگیری زبان عربی فرایند مهاجرت به عمان را تسهیل میکند و درک بهتری از فرهنگ و ساختار جامعه و اقتصاد کشور عمان را برای شما به وجود میآورد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با هرمس اپلای در تماس باشید.
ســوالات متـداول
تمام پرستاران برای مهاجرت به کشور عمان باید به دریافت تاییدیه دیتافلو پرداخته و در آزمون پرومتریک شرکت کنند.
خیر در حال حاضر هیچ گونه شرط سنی برای پرستاران متقاضی مهاجرت به کشور عمان وجود ندارد. توضیحات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
کلیه پرستاران متقاضی ورود به کشور عمان باید برای شرکت در آزمون پرومتریک، دیتافلو و مصاحبه به پرداخت هزینه بپردازند. هزینه های زندگی در این کشور نیز بسته به سبک زندگی افراد متفاوت خواهد بود. توضیحات بیشتر در مقاله ارائه شده است.
نظــرات کـاربران